A Windows XP help forum. PCbanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » PCbanter forum » Windows 10 » Windows 10 Help Forum
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Dell Latitude E4300 will not start after KB4100403 installation



 
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old June 8th 18, 04:51 PM posted to alt.comp.os.windows-10
dl2uv
external usenet poster
 
Posts: 6
Default Dell Latitude E4300 will not start after KB4100403 installation

My Latitude E4300 laptop worked flawless until the KB4100403 was due for
installation. The installation was performed and a reboot was forced.
When booting, the laptop shows a litte blue circle, which can be moved
with the mouse. This condition lasts forever. The windows-10 functional
update 1803 is installed since May 2nd.

Any hints?

Klaus
Ads
  #2  
Old June 8th 18, 05:09 PM posted to alt.comp.os.windows-10
Andy Burns[_6_]
external usenet poster
 
Posts: 724
Default Dell Latitude E4300 will not start after KB4100403 installation

dl2uv wrote:

When booting, the laptop shows a litte blue circle, which can be moved
with the mouse. This condition lasts forever.


try turning off bluetooth and/or wifi (IIRC there's a physical switch on
the Latitude E series for that?)

  #3  
Old June 8th 18, 07:27 PM posted to alt.comp.os.windows-10
dl2uv
external usenet poster
 
Posts: 6
Default Dell Latitude E4300 will not start after KB4100403 installation

Am 08.06.2018 um 18:09 schrieb Andy Burns:
dl2uv wrote:

When booting, the laptop shows a litte blue circle, which can be moved
with the mouse. This condition lasts forever.


try turning off bluetooth and/or wifi (IIRC there's a physical switch on
the Latitude E series for that?)

Hi Andy,
thanks for the answer. Yes there is physical switch, I turned it off.
But the result is the same. LT hang in boot sequence.
  #4  
Old June 8th 18, 08:11 PM posted to alt.comp.os.windows-10
Andy Burns[_6_]
external usenet poster
 
Posts: 724
Default Dell Latitude E4300 will not start after KB4100403 installation

dl2uv wrote:

Yes there is physical switch, I turned it off.
But the result is the same. LT hang in boot sequence.


Oh well, it was a bit of a long shot, but had a similar issue once ...


  #5  
Old June 8th 18, 08:44 PM posted to alt.comp.os.windows-10
Ben Myers[_11_]
external usenet poster
 
Posts: 52
Default Dell Latitude E4300 will not start after KB4100403 installation

On 6/8/2018 11:51 AM, dl2uv wrote:
My Latitude E4300 laptop worked flawless until the KB4100403 was due for
installation. The installation was performed and a reboot was forced.
When booting, the laptop shows a litte blue circle, which can be moved
with the mouse. This condition lasts forever. The windows-10 functional
update 1803 is installed since May 2nd.

Any hints?

Klaus


Start the computer, wait ten or fifteen seconds, then press and hold the
power button until the computer shuts down. Do this twice and the third
time the computer should boot into the recovery environment.

Ben
  #6  
Old June 8th 18, 09:34 PM posted to alt.comp.os.windows-10
dl2uv
external usenet poster
 
Posts: 6
Default Dell Latitude E4300 will not start after KB4100403 installation

Am 08.06.2018 um 21:44 schrieb Ben Myers:
On 6/8/2018 11:51 AM, dl2uv wrote:
My Latitude E4300 laptop worked flawless until the KB4100403 was due
for installation. The installation was performed and a reboot was
forced. When booting, the laptop shows a litte blue circle, which can
be moved with the mouse. This condition lasts forever. The windows-10
functional update 1803 is installed since May 2nd.

Any hints?

Klaus


Start the computer, wait ten or fifteen seconds, then press and hold the
power button until the computer shuts down.* Do this twice and the third
time the computer should boot into the recovery environment.

Ben


Hi Ben
I made this several times. The only useable solution in recovery mode is
to restore the laptop using a system image. After that, the circle
starts again.
Klaus
  #7  
Old June 8th 18, 10:59 PM posted to alt.comp.os.windows-10
Paul[_32_]
external usenet poster
 
Posts: 7,581
Default Dell Latitude E4300 will not start after KB4100403 installation

dl2uv wrote:
Am 08.06.2018 um 21:44 schrieb Ben Myers:
On 6/8/2018 11:51 AM, dl2uv wrote:
My Latitude E4300 laptop worked flawless until the KB4100403 was due
for installation. The installation was performed and a reboot was
forced. When booting, the laptop shows a litte blue circle, which can
be moved with the mouse. This condition lasts forever. The windows-10
functional update 1803 is installed since May 2nd.

Any hints?

Klaus


Start the computer, wait ten or fifteen seconds, then press and hold
the power button until the computer shuts down. Do this twice and the
third time the computer should boot into the recovery environment.

Ben


Hi Ben
I made this several times. The only useable solution in recovery mode is
to restore the laptop using a system image. After that, the circle
starts again.
Klaus


It's possible to back out a failed update, in offline mode.

The user "Cameo" did this, when a certain update bricked his
computer.

Updates are in two states, installed, or "install-not-finished".
The spinning balls at shutdown allow PendMove activities
before the reboot. There are also spinning balls during the
boot process, to finish installation of an update. An update
does not progress to the "installed" state, unless both spinning
ball sequences finish.

If the computer is bricked before it finished booting, you can
look into the offline "install-not-finished" recipe. What Cameo
found by Googling, is at the bottom of this post.



http://al.howardknight.net/msgid.cgi...nt-email.me%3E

"I was able to use the original Win7 install DVD in Repair Mode
that gave my DOS command window where I entered:

DISM /image:c:\ /cleanup-image /revertpendingactions

Because the corrupt package was not installed completely I was able
to use this shorter DISM command, instead of the longer

DISM /image:c:\ /remove-package /packagename: etc. command.

After the restart my Win7 booted up normally and the update history
shows that KB4056894 installation failed.
"

So that's a way you might be able to get out of it.

If you have a Macrium ReflectFree CD, you can make
a backup of C: , before trying any experiments...

Paul
  #8  
Old June 10th 18, 12:07 PM posted to alt.comp.os.windows-10
dl2uv
external usenet poster
 
Posts: 6
Default Dell Latitude E4300 will not start after KB4100403 installation

Am 08.06.2018 um 17:51 schrieb dl2uv:
My Latitude E4300 laptop worked flawless until the KB4100403 was due for
installation. The installation was performed and a reboot was forced.
When booting, the laptop shows a litte blue circle, which can be moved
with the mouse. This condition lasts forever. The windows-10 functional
update 1803 is installed since May 2nd.

Any hints?

Klaus

Thanks's for all your help.
Deinstalliung the anti-virus software (avira) and performing a clean
boot did the job.
KB4100403 was installed without any problems.
Klaus
 




Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off






All times are GMT +1. The time now is 02:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 PCbanter.
The comments are property of their posters.