A Windows XP help forum. PCbanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » PCbanter forum » Microsoft Windows XP » Windows Service Pack 2
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Help with ie6, wmc, and sys restore on XPSP2



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 17th 05, 12:29 AM
SolarDave
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Help with ie6, wmc, and sys restore on XPSP2

I have XP SP2 and most of the updates until around 9/1/05. I found a virus
with avast home edtion and deleted the file and now I have some problems. I
can't run system restore. The first time I try to open the application I get
a thinking icon and then nothing. The second time I get an empty window that
never brings up any text or buttons.

I can't open some pages with IE6 including windows update and most drop down
menus aren't visible, but when I open with firefox they are fine. Some pages
don't even load like hotmail and windows update. I tried to reinstall ie6 by
editing the registry per a tech note but it didn't work so I restored the
registry to previous settings.

I also get a message "An Internal Application error has occured" when I try
to open windows media player. I tried to roll back to 9 and then to 10 again
but still the same error.

I have also run a disk check and there are no bad sectors. I am trying to
not have to reformat but I don't know what to do. Any Help is much
appreciated.
  #2  
Old September 17th 05, 05:17 PM
Bert Kinney
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Hi,

It looks like the system is infected with malware.
Here are some tips on Virus and Spyware removal and prevention:
http://bertk.mvps.org/html/spyware.html

Once the system is clean of virus/malware infection, you will want to purge all existing
restore points by disabling System Restore so the infections wont return.
How to Disable and Enable System Restore
http://bertk.mvps.org/html/disablesr.html

If System Restore continues opens to a blank screen, then take a look at the following
link.
http://bertk.mvps.org/html/tips.html#SRBlankWindow

--
Regards,
Bert Kinney MS-MVP Shell/User
http://bertk.mvps.org

SolarDave wrote:
I have XP SP2 and most of the updates until around
9/1/05. I found a virus with avast home edtion and
deleted the file and now I have some problems. I can't
run system restore. The first time I try to open the
application I get a thinking icon and then nothing. The
second time I get an empty window that never brings up
any text or buttons.

I can't open some pages with IE6 including windows update
and most drop down menus aren't visible, but when I open
with firefox they are fine. Some pages don't even load
like hotmail and windows update. I tried to reinstall
ie6 by editing the registry per a tech note but it didn't
work so I restored the registry to previous settings.

I also get a message "An Internal Application error has
occured" when I try to open windows media player. I
tried to roll back to 9 and then to 10 again but still
the same error.

I have also run a disk check and there are no bad
sectors. I am trying to not have to reformat but I don't
know what to do. Any Help is much appreciated.



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off






All times are GMT +1. The time now is 03:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2023 PCbanter.
The comments are property of their posters.