A Windows XP help forum. PCbanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » PCbanter forum » Microsoft Windows XP » Windows Service Pack 2
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

SP2 not installing with Automatic Updates On



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old April 21st 05, 08:49 PM
Basil Rowe
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default SP2 not installing with Automatic Updates On

None of the PC's in our company are installing SP2, even though all have
Automatic Updates turned on and are set to install at 3am each day. Previous
updates have always installed with no problem, but SP2 does not.

Is this possibly related to the fact all our PC's are members of a domain
(NT4) and not workgroup PC's? I find it very strange Microsoft made a big
deal of telling everyone SP2 will auto deploy AND install after 4-12, yet
nothing has happened here.

Any thoughts or suggestions would be greatly appreciated.

Thanks


Ads
  #2  
Old April 21st 05, 09:16 PM
PA Bear
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

See if anything here helps, Basil:

How to configure and use Automatic Updates in Windows XP:
http://support.microsoft.com/?kbid=306525

--
~Robear Dyer (PA Bear)
MS MVP-Windows (IE/OE) & Security


Basil Rowe wrote:
None of the PC's in our company are installing SP2, even though all have
Automatic Updates turned on and are set to install at 3am each day.
Previous updates have always installed with no problem, but SP2 does not.

Is this possibly related to the fact all our PC's are members of a domain
(NT4) and not workgroup PC's? I find it very strange Microsoft made a big
deal of telling everyone SP2 will auto deploy AND install after 4-12, yet
nothing has happened here.

Any thoughts or suggestions would be greatly appreciated.

Thanks

  #3  
Old April 21st 05, 09:38 PM
Basil Rowe
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Thanks for the reply! I looked at the article below, but I think we've setup
AU correctly - AU has been operating just fine for many, many months,
downloading and installing updates at 3am (assuming our employees leave
their PC on ). Nothing here has changed. Then SP2 was downloaded to all our
PC's and when Apr. 12 rolled around I thought SP2 would then install at 3am,
like all the other updates have been doing, but so far no one here has it
installed, it's just downloaded.

I can't believe we're the only company having this problem, very strange. Of
course I sent this lengthy email to the entire company las week explaining
what was going to happen, possible problems, how to tell if SP2 is
installed, etc... and now I'm getting funny looks from people and having to
explain I don't know what's going on...

Any other thoughts?

Thanks in advance!

"PA Bear" wrote in message
...
See if anything here helps, Basil:

How to configure and use Automatic Updates in Windows XP:
http://support.microsoft.com/?kbid=306525

--
~Robear Dyer (PA Bear)
MS MVP-Windows (IE/OE) & Security


Basil Rowe wrote:
None of the PC's in our company are installing SP2, even though all have
Automatic Updates turned on and are set to install at 3am each day.
Previous updates have always installed with no problem, but SP2 does

not.

Is this possibly related to the fact all our PC's are members of a

domain
(NT4) and not workgroup PC's? I find it very strange Microsoft made a

big
deal of telling everyone SP2 will auto deploy AND install after 4-12,

yet
nothing has happened here.

Any thoughts or suggestions would be greatly appreciated.

Thanks



  #4  
Old April 21st 05, 09:52 PM
PA Bear
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

You might try posting to this Windows Update-specific newsgroup, to which
I'm crossposting my reply:

news://msnews.microsoft.com/microsof....windowsupdate

Or searching the archive of that newsgroup for related threads:

http://groups-beta.google.com/group/...n&lr=&ie=UTF-8

e.g., http://snipurl.com/e5ya
--
~Robear Dyer (PA Bear)
MS MVP-Windows (IE/OE) & Security


Basil Rowe wrote:
Thanks for the reply! I looked at the article below, but I think we've
setup AU correctly - AU has been operating just fine for many, many
months, downloading and installing updates at 3am (assuming our employees
leave their PC on ). Nothing here has changed. Then SP2 was downloaded to
all our PC's and when Apr. 12 rolled around I thought SP2 would then
install at 3am, like all the other updates have been doing, but so far no
one here has it installed, it's just downloaded.

I can't believe we're the only company having this problem, very strange.
Of course I sent this lengthy email to the entire company las week
explaining what was going to happen, possible problems, how to tell if
SP2 is installed, etc... and now I'm getting funny looks from people and
having to explain I don't know what's going on...

Any other thoughts?

Thanks in advance!

"PA Bear" wrote in message
...
See if anything here helps, Basil:

How to configure and use Automatic Updates in Windows XP:
http://support.microsoft.com/?kbid=306525

--
~Robear Dyer (PA Bear)
MS MVP-Windows (IE/OE) & Security


Basil Rowe wrote:
None of the PC's in our company are installing SP2, even though all
have Automatic Updates turned on and are set to install at 3am each
day. Previous updates have always installed with no problem, but SP2
does not.

Is this possibly related to the fact all our PC's are members of a
domain (NT4) and not workgroup PC's? I find it very strange Microsoft
made a big deal of telling everyone SP2 will auto deploy AND install
after 4-12, yet nothing has happened here.

Any thoughts or suggestions would be greatly appreciated.

Thanks


  #5  
Old April 21st 05, 10:04 PM
Steve N.
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Basil Rowe wrote:

None of the PC's in our company are installing SP2, even though all have
Automatic Updates turned on and are set to install at 3am each day. Previous
updates have always installed with no problem, but SP2 does not.

Is this possibly related to the fact all our PC's are members of a domain
(NT4) and not workgroup PC's? I find it very strange Microsoft made a big
deal of telling everyone SP2 will auto deploy AND install after 4-12, yet
nothing has happened here.

Any thoughts or suggestions would be greatly appreciated.

Thanks


SP2 does not automatically install. There are 3rd party desktop
management solutions used in conjunction with AD and NDS that may be
able to have it do an unattended installation, but by it's nature it
must be launched and then the EULA agreed to before the installation
procedes.

Steve
  #6  
Old April 21st 05, 11:21 PM
Jupiter Jones [MVP]
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

The April 12 date was only relevant to only those few who installed the tool
to delay the installation of SP-2.

Sp-2 may download, but it will not install unless an Administrator accepts
the EULA.
That is one difference between a Service Pack and most other updates with
AU.

--
Jupiter Jones [MVP]
http://www3.telus.net/dandemar
In memory of our dear friend, MVP Alex Nichol
http://www.dts-l.org


"Basil Rowe" wrote in message
...
None of the PC's in our company are installing SP2, even though all have
Automatic Updates turned on and are set to install at 3am each day.
Previous
updates have always installed with no problem, but SP2 does not.

Is this possibly related to the fact all our PC's are members of a domain
(NT4) and not workgroup PC's? I find it very strange Microsoft made a big
deal of telling everyone SP2 will auto deploy AND install after 4-12, yet
nothing has happened here.

Any thoughts or suggestions would be greatly appreciated.

Thanks




  #7  
Old April 22nd 05, 04:19 AM
maureen
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

tkenyout

"PA Bear" wrote:

You might try posting to this Windows Update-specific newsgroup, to which
I'm crossposting my reply:

news://msnews.microsoft.com/microsof....windowsupdate

Or searching the archive of that newsgroup for related threads:

http://groups-beta.google.com/group/...n&lr=&ie=UTF-8

e.g., http://snipurl.com/e5ya
--
~Robear Dyer (PA Bear)
MS MVP-Windows (IE/OE) & Security


Basil Rowe wrote:
Thanks for the reply! I looked at the article below, but I think we've
setup AU correctly - AU has been operating just fine for many, many
months, downloading and installing updates at 3am (assuming our employees
leave their PC on ). Nothing here has changed. Then SP2 was downloaded to
all our PC's and when Apr. 12 rolled around I thought SP2 would then
install at 3am, like all the other updates have been doing, but so far no
one here has it installed, it's just downloaded.

I can't believe we're the only company having this problem, very strange.
Of course I sent this lengthy email to the entire company las week
explaining what was going to happen, possible problems, how to tell if
SP2 is installed, etc... and now I'm getting funny looks from people and
having to explain I don't know what's going on...

Any other thoughts?

Thanks in advance!

"PA Bear" wrote in message
...
See if anything here helps, Basil:

How to configure and use Automatic Updates in Windows XP:
http://support.microsoft.com/?kbid=306525

--
~Robear Dyer (PA Bear)
MS MVP-Windows (IE/OE) & Security


Basil Rowe wrote:
None of the PC's in our company are installing SP2, even though all
have Automatic Updates turned on and are set to install at 3am each
day. Previous updates have always installed with no problem, but SP2
does not.

Is this possibly related to the fact all our PC's are members of a
domain (NT4) and not workgroup PC's? I find it very strange Microsoft
made a big deal of telling everyone SP2 will auto deploy AND install
after 4-12, yet nothing has happened here.

Any thoughts or suggestions would be greatly appreciated.

Thanks



  #8  
Old April 22nd 05, 02:00 PM
Basil Rowe
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Thanks! Actually I did post this to the Windows Update newsgroup first - no
replies for several days. Still no reply. I've also posted to The ElderGeek
XP SP2 forum, http://www.theeldergeek.com ... 14 views, no replies... Again,
I can't beleive I'm the only one havign this problem...

Thanks again


"PA Bear" wrote in message
...
You might try posting to this Windows Update-specific newsgroup, to which
I'm crossposting my reply:

news://msnews.microsoft.com/microsof....windowsupdate

Or searching the archive of that newsgroup for related threads:


http://groups-beta.google.com/group/...n&lr=&ie=UTF-8

e.g., http://snipurl.com/e5ya
--
~Robear Dyer (PA Bear)
MS MVP-Windows (IE/OE) & Security


Basil Rowe wrote:
Thanks for the reply! I looked at the article below, but I think we've
setup AU correctly - AU has been operating just fine for many, many
months, downloading and installing updates at 3am (assuming our

employees
leave their PC on ). Nothing here has changed. Then SP2 was downloaded

to
all our PC's and when Apr. 12 rolled around I thought SP2 would then
install at 3am, like all the other updates have been doing, but so far

no
one here has it installed, it's just downloaded.

I can't believe we're the only company having this problem, very

strange.
Of course I sent this lengthy email to the entire company las week
explaining what was going to happen, possible problems, how to tell if
SP2 is installed, etc... and now I'm getting funny looks from people and
having to explain I don't know what's going on...

Any other thoughts?

Thanks in advance!

"PA Bear" wrote in message
...
See if anything here helps, Basil:

How to configure and use Automatic Updates in Windows XP:
http://support.microsoft.com/?kbid=306525

--
~Robear Dyer (PA Bear)
MS MVP-Windows (IE/OE) & Security


Basil Rowe wrote:
None of the PC's in our company are installing SP2, even though all
have Automatic Updates turned on and are set to install at 3am each
day. Previous updates have always installed with no problem, but SP2
does not.

Is this possibly related to the fact all our PC's are members of a
domain (NT4) and not workgroup PC's? I find it very strange

Microsoft
made a big deal of telling everyone SP2 will auto deploy AND install
after 4-12, yet nothing has happened here.

Any thoughts or suggestions would be greatly appreciated.

Thanks




  #9  
Old April 22nd 05, 06:17 PM
Basil Rowe
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Thank you, thank you, thank you.... you would think MS would have made a
point of mentioning minor detail...


"Jupiter Jones [MVP]" wrote in message
...
The April 12 date was only relevant to only those few who installed the

tool
to delay the installation of SP-2.

Sp-2 may download, but it will not install unless an Administrator accepts
the EULA.
That is one difference between a Service Pack and most other updates with
AU.

--
Jupiter Jones [MVP]
http://www3.telus.net/dandemar
In memory of our dear friend, MVP Alex Nichol
http://www.dts-l.org


"Basil Rowe" wrote in message
...
None of the PC's in our company are installing SP2, even though all have
Automatic Updates turned on and are set to install at 3am each day.
Previous
updates have always installed with no problem, but SP2 does not.

Is this possibly related to the fact all our PC's are members of a

domain
(NT4) and not workgroup PC's? I find it very strange Microsoft made a

big
deal of telling everyone SP2 will auto deploy AND install after 4-12,

yet
nothing has happened here.

Any thoughts or suggestions would be greatly appreciated.

Thanks






 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
automatic updates... not! Chris Bailey Windows XP Help and Support 1 December 22nd 04 10:02 AM
Are there two "automatic updates"? Jim Performance and Maintainance of XP 3 December 11th 04 01:33 AM
XP SP2 Automatic Updates grayed out Charlie Lewis Windows Service Pack 2 1 November 7th 04 12:37 PM
SP2 Automatic Updates Ginger Windows Service Pack 2 4 August 25th 04 02:48 AM






All times are GMT +1. The time now is 11:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2023 PCbanter.
The comments are property of their posters.