A Windows XP help forum. PCbanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » PCbanter forum » Microsoft Windows XP » Windows XP and video cards, drivers and similar
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

help me!!



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old August 10th 05, 07:33 PM
dishy dishy is offline
Registered User
 
First recorded activity by PCbanter: Aug 2005
Posts: 1
Default help me!!

i have just brought doom3 for my pc and have come to a halt!! not sure if the following will make any sense to anyone but im hoping it will ... when clicking on doom3 to final install the game it comes up with the following error........
4966 strings read from strings/english.lang
Couldn't open journal files
execing editor.cfg
execing default.cfg
couldn't exec DoomConfig.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
4966 strings read from strings/english.lang
----- Initializing Sound System ------
sound system initialized.
--------------------------------------
----- R_InitOpenGL -----
Initializing OpenGL subsystem
...registered window class
...registered fake window class
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'opengl32' ): succeeded
Couldn't find proc address for: wglGetExtensionsStringARB
Couldn't find proc address for: wglSwapIntervalEXT
Couldn't find proc address for: wglGetPixelFormatAttribivARB
Couldn't find proc address for: wglGetPixelFormatAttribfvARB
Couldn't find proc address for: wglChoosePixelFormatARB
Couldn't find proc address for: wglCreatePbufferARB
Couldn't find proc address for: wglGetPbufferDCARB
Couldn't find proc address for: wglReleasePbufferDCARB
Couldn't find proc address for: wglDestroyPbufferARB
Couldn't find proc address for: wglQueryPbufferARB
Couldn't find proc address for: wglBindTexImageARB
Couldn't find proc address for: wglReleaseTexImageARB
Couldn't find proc address for: wglSetPbufferAttribARB
...calling CDS: ok
...created window @ 0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...attempting to use stereo
...PIXELFORMAT 12 selected
...creating GL context: succeeded
...making context current: succeeded
Couldn't find proc address for: wglGetExtensionsStringARB
Couldn't find proc address for: wglSwapIntervalEXT
Couldn't find proc address for: wglGetPixelFormatAttribivARB
Couldn't find proc address for: wglGetPixelFormatAttribfvARB
Couldn't find proc address for: wglChoosePixelFormatARB
Couldn't find proc address for: wglCreatePbufferARB
Couldn't find proc address for: wglGetPbufferDCARB
Couldn't find proc address for: wglReleasePbufferDCARB
Couldn't find proc address for: wglDestroyPbufferARB
Couldn't find proc address for: wglQueryPbufferARB
Couldn't find proc address for: wglBindTexImageARB
Couldn't find proc address for: wglReleaseTexImageARB
Couldn't find proc address for: wglSetPbufferAttribARB

------- Input Initialization -------
Initializing DirectInput...
mouse: DirectInput initialized.
keyboard: DirectInput initialized.
------------------------------------
sound: STEREO
...using GL_ARB_multitexture
...using GL_ARB_texture_env_combine
X..GL_ARB_texture_cube_map not found
X..GL_ARB_texture_env_dot3 not found
...using GL_ARB_texture_env_add
X..GL_ARB_texture_non_power_of_two not found
...using GL_ARB_texture_compression
X..GL_EXT_texture_filter_anisotropic not found
...using GL_EXT_texture_lod
...using GL_1.4_texture_lod_bias
...using GL_EXT_shared_texture_palette
X..GL_EXT_texture3D not found
...using GL_EXT_stencil_wrap
X..GL_NV_register_combiners not found
X..GL_EXT_stencil_two_side not found
X..GL_ATI_separate_stencil not found
X..GL_ATI_fragment_shader not found
X..GL_ARB_vertex_buffer_object not found
X..GL_ARB_vertex_program not found
X..GL_ARB_fragment_program not found
********************
ERROR: The current video card / driver combination does not support the necessary features
********************
Error during initialization
Shutting down OpenGL subsystem
...wglMakeCurrent( NULL, NULL ): success
...deleting GL context: success
...releasing DC: success
...destroying window
...resetting display
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL

am not sure if this means that my driver needs updating .. am sure my graphics card is an s5 graphics prosavage ddr .. can anyone help ??? if i need an updated driver where do i get this from and where do i put it ?? sorry if i sound stupid but thats cos i am !! cheers trish
  #2  
Old August 11th 05, 02:00 AM
Cari \(MS-MVP\)
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Do you have the latest graphics drivers for your card from the S3
manufacturer's website? Do you have the latest version of DirectX
(www.microsoft.com/directx)

Are you logged on as an Administrator to install the game?
--
Cari (MS-MVP)
Printing & Imaging



"dishy" wrote in message
...

i h a v e j u s t b r o u g h t d o o m 3 f o r m y p c
a n d h a v e c o m e t o a h a l t ! ! n o t s u r e i
f t h e f o l l o w i n g w i l l m a k e a n y s e n s e
t o a n y o n e b u t i m h o p i n g i t w i l l . . .
w h e n c l i c k i n g o n d o o m 3 t o f i n a l i n s t
a l l t h e g a m e i t c o m e s u p w i t h t h e f o
l l o w i n g e r r o r . . . . . . . .
::4966 strings read from strings/english.lang
couldn't open journal files
execing editor.cfg
execing default.cfg
couldn't exec doomconfig.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
4966 strings read from strings/english.lang
----- initializing sound system ------
sound system initialized.
--------------------------------------
----- r_initopengl -----
initializing opengl subsystem
..registered window class
..registered fake window class
..initializing qgl
..calling loadlibrary( 'opengl32' ): succeeded
couldn't find proc address for: wglgetextensionsstringarb
couldn't find proc address for: wglswapintervalext
couldn't find proc address for: wglgetpixelformatattribivarb
couldn't find proc address for: wglgetpixelformatattribfvarb
couldn't find proc address for: wglchoosepixelformatarb
couldn't find proc address for: wglcreatepbufferarb
couldn't find proc address for: wglgetpbufferdcarb
couldn't find proc address for: wglreleasepbufferdcarb
couldn't find proc address for: wgldestroypbufferarb
couldn't find proc address for: wglquerypbufferarb
couldn't find proc address for: wglbindteximagearb
couldn't find proc address for: wglreleaseteximagearb
couldn't find proc address for: wglsetpbufferattribarb
..calling cds: ok
..created window @ 0,0 (640x480)
initializing opengl driver
..getting dc: succeeded
..attempting to use stereo
..pixelformat 12 selected
..creating gl context: succeeded
..making context current: succeeded
couldn't find proc address for: wglgetextensionsstringarb
couldn't find proc address for: wglswapintervalext
couldn't find proc address for: wglgetpixelformatattribivarb
couldn't find proc address for: wglgetpixelformatattribfvarb
couldn't find proc address for: wglchoosepixelformatarb
couldn't find proc address for: wglcreatepbufferarb
couldn't find proc address for: wglgetpbufferdcarb
couldn't find proc address for: wglreleasepbufferdcarb
couldn't find proc address for: wgldestroypbufferarb
couldn't find proc address for: wglquerypbufferarb
couldn't find proc address for: wglbindteximagearb
couldn't find proc address for: wglreleaseteximagearb
couldn't find proc address for: wglsetpbufferattribarb

------- input initialization -------
initializing directinput...
mouse: directinput initialized.
keyboard: directinput initialized.
------------------------------------
sound: stereo
..using gl_arb_multitexture
..using gl_arb_texture_env_combine
x..gl_arb_texture_cube_map not found
x..gl_arb_texture_env_dot3 not found
..using gl_arb_texture_env_add
x..gl_arb_texture_non_power_of_two not found
..using gl_arb_texture_compression
x..gl_ext_texture_filter_anisotropic not found
..using gl_ext_texture_lod
..using gl_1.4_texture_lod_bias
..using gl_ext_shared_texture_palette
x..gl_ext_texture3d not found
..using gl_ext_stencil_wrap
x..gl_nv_register_combiners not found
x..gl_ext_stencil_two_side not found
x..gl_ati_separate_stencil not found
x..gl_ati_fragment_shader not found
x..gl_arb_vertex_buffer_object not found
x..gl_arb_vertex_program not found
x..gl_arb_fragment_program not found
********************
error: the current video card / driver combination does not support the
necessary features
********************
error during initialization
shutting down opengl subsystem
..wglmakecurrent( null, null ): success
..deleting gl context: success
..releasing dc: success
..destroying window
..resetting display
..shutting down qgl
..unloading opengl dll::
a m n o t s u r e i f t h i s m e a n s t h a t m y d
r i v e r n e e d s u p d a t i n g . . a m s u r e m y g
r a p h i c s c a r d i s a n s 5 g r a p h i c s p r o s a
v a g e d d r . . c a n a n y o n e h e l p ? ? ? i f i
n e e d a n u p d a t e d d r i v e r w h e r e d o i g
e t t h i s f r o m a n d w h e r e d o i p u t i t ?
? s o r r y i f i s o u n d s t u p i d b u t t h a t s
c o s i a m ! ! c h e e r s t r i s h


--
dishy



  #3  
Old August 11th 05, 02:10 AM
NoNoBadDog!
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

I do believe that the S3 Savage is not capable of running Doom3. You could
check at the ID software site to see which cards are compatible with
Doom3...

Bobby

"dishy" wrote in message
...

i h a v e j u s t b r o u g h t d o o m 3 f o r m y p c
a n d h a v e c o m e t o a h a l t ! ! n o t s u r e i
f t h e f o l l o w i n g w i l l m a k e a n y s e n s e
t o a n y o n e b u t i m h o p i n g i t w i l l . . .
w h e n c l i c k i n g o n d o o m 3 t o f i n a l i n s t
a l l t h e g a m e i t c o m e s u p w i t h t h e f o
l l o w i n g e r r o r . . . . . . . .
::4966 strings read from strings/english.lang
couldn't open journal files
execing editor.cfg
execing default.cfg
couldn't exec doomconfig.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
4966 strings read from strings/english.lang
----- initializing sound system ------
sound system initialized.
--------------------------------------
----- r_initopengl -----
initializing opengl subsystem
..registered window class
..registered fake window class
..initializing qgl
..calling loadlibrary( 'opengl32' ): succeeded
couldn't find proc address for: wglgetextensionsstringarb
couldn't find proc address for: wglswapintervalext
couldn't find proc address for: wglgetpixelformatattribivarb
couldn't find proc address for: wglgetpixelformatattribfvarb
couldn't find proc address for: wglchoosepixelformatarb
couldn't find proc address for: wglcreatepbufferarb
couldn't find proc address for: wglgetpbufferdcarb
couldn't find proc address for: wglreleasepbufferdcarb
couldn't find proc address for: wgldestroypbufferarb
couldn't find proc address for: wglquerypbufferarb
couldn't find proc address for: wglbindteximagearb
couldn't find proc address for: wglreleaseteximagearb
couldn't find proc address for: wglsetpbufferattribarb
..calling cds: ok
..created window @ 0,0 (640x480)
initializing opengl driver
..getting dc: succeeded
..attempting to use stereo
..pixelformat 12 selected
..creating gl context: succeeded
..making context current: succeeded
couldn't find proc address for: wglgetextensionsstringarb
couldn't find proc address for: wglswapintervalext
couldn't find proc address for: wglgetpixelformatattribivarb
couldn't find proc address for: wglgetpixelformatattribfvarb
couldn't find proc address for: wglchoosepixelformatarb
couldn't find proc address for: wglcreatepbufferarb
couldn't find proc address for: wglgetpbufferdcarb
couldn't find proc address for: wglreleasepbufferdcarb
couldn't find proc address for: wgldestroypbufferarb
couldn't find proc address for: wglquerypbufferarb
couldn't find proc address for: wglbindteximagearb
couldn't find proc address for: wglreleaseteximagearb
couldn't find proc address for: wglsetpbufferattribarb

------- input initialization -------
initializing directinput...
mouse: directinput initialized.
keyboard: directinput initialized.
------------------------------------
sound: stereo
..using gl_arb_multitexture
..using gl_arb_texture_env_combine
x..gl_arb_texture_cube_map not found
x..gl_arb_texture_env_dot3 not found
..using gl_arb_texture_env_add
x..gl_arb_texture_non_power_of_two not found
..using gl_arb_texture_compression
x..gl_ext_texture_filter_anisotropic not found
..using gl_ext_texture_lod
..using gl_1.4_texture_lod_bias
..using gl_ext_shared_texture_palette
x..gl_ext_texture3d not found
..using gl_ext_stencil_wrap
x..gl_nv_register_combiners not found
x..gl_ext_stencil_two_side not found
x..gl_ati_separate_stencil not found
x..gl_ati_fragment_shader not found
x..gl_arb_vertex_buffer_object not found
x..gl_arb_vertex_program not found
x..gl_arb_fragment_program not found
********************
error: the current video card / driver combination does not support the
necessary features
********************
error during initialization
shutting down opengl subsystem
..wglmakecurrent( null, null ): success
..deleting gl context: success
..releasing dc: success
..destroying window
..resetting display
..shutting down qgl
..unloading opengl dll::
a m n o t s u r e i f t h i s m e a n s t h a t m y d
r i v e r n e e d s u p d a t i n g . . a m s u r e m y g
r a p h i c s c a r d i s a n s 5 g r a p h i c s p r o s a
v a g e d d r . . c a n a n y o n e h e l p ? ? ? i f i
n e e d a n u p d a t e d d r i v e r w h e r e d o i g
e t t h i s f r o m a n d w h e r e d o i p u t i t ?
? s o r r y i f i s o u n d s t u p i d b u t t h a t s
c o s i a m ! ! c h e e r s t r i s h


--
dishy



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off






All times are GMT +1. The time now is 03:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2023 PCbanter.
The comments are property of their posters.