A Windows XP help forum. PCbanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » PCbanter forum » Microsoft Windows XP » New Users to Windows XP
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

What's "Generic volume shadow copy"?



 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #13  
Old November 29th 10, 02:25 AM posted to microsoft.public.windowsxp.newusers
Tim Meddick[_3_]
external usenet poster
 
Posts: 1,020
Default What's "Generic volume shadow copy"?

It is possible that some sort of malware is un-registering the Volume
Shadow Copy service, and, as a matter of course, I would run both MRT.exe
and MalwareBytes (both "full" scan - not the "quick").

This would explain the behaviour.

What service pack are you running - if you have not already done so, would
you consider upgrading to service pack 3 ??......

Windows XP Service Pack 3 Network Installation Package for IT Professionals
and Developers (316.4MB)
http://www.microsoft.com/downloadS/d...displaylang=en

Windows XP Service Pack 3 - ISO-9660 CD Image File (544.9MB)
http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

==

Cheers, Tim Meddick, Peckham, London. :-)




"J. P. Gilliver (John)" wrote in message
...
In message , Twayne
writes:
[]
Having read all your reponses to date here, it sounds very much like you


Are you sure you have done so, because:
1. it is not my AV, but the OS's own trap, that is objecting. You know
how when you add new hardware, and the system asks for a driver, and you
load the driver that came with it, as often as not you get a popup
warning you that said driver is not "Microsoft signed" or something like
that. What was happening was that - despite not having added any new
hardware - the "new hardware found" thing was popping up (saying the new
hardware was this "... shadow copy"), and when I let it find drivers for
it, the "not signed" box popped up.
2. I already had several restore points present; presumably the shadow
copy thing must have already been there in order to make those. So why is
it popping up again?
[]
just won't do it. A good firewall (ZoneAlarm?), a good AV package (not


I have a firewall (plus what's in the routers of course).

Avira) and good malware detectors are the "norm" for protection. Some
will
claim that programs like Super AntiMalware & such are all that's needed;
don't beleive them. Many programs may catch many of them, but no single
program yet will catch all of them; there are just too many of them and
increasing every day.


Agreed. (How many of each [AV, firewall, detector] - and which ones - do
_you_ run?)

HTH,

Twayne`





(Why the lines at the end?)
--
J. P. Gilliver. UMRA: 1960/1985
MB++G.5AL-IS-P--Ch++(p)Ar@T0H+Sh0!:`)DNAf

If vegetarians eat vegetables,..beware of humanitarians!


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off






All times are GMT +1. The time now is 11:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2023 PCbanter.
The comments are property of their posters.