A Windows XP help forum. PCbanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » PCbanter forum » Microsoft Windows XP » Security and Administration with Windows XP
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Windows Security Center does not detect 3rd-party anti-virus softw



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old March 28th 10, 04:05 PM posted to microsoft.public.windowsxp.security_admin
Vladimir Ejikhine
external usenet poster
 
Posts: 3
Default Windows Security Center does not detect 3rd-party anti-virus softw

Hi,

I have problem with windows Security Center.

Recently I reinstalled widows on my two notebooks.
After reinstallation Windows Security Center does not detect any more my
third-party anti-virus software on both notebooks, in spite I never had this
problem before.

The OSs are Windows XP home SP3 on one notebook and Windows XP pro SP3 on
another notebook.
The anti-virus software is CA anti-virus v.9.0.0.194, which I use already
for 2 years.

In windows XP home the Security Center always shows that anti-virus is
switched-on, even if CA anti-virus is disabled or even completely deleted.
In windows XP pro the Security Center does not detect any anti-virus
software, in spite CA is installed and functioning.

I tried to solve the problem by repairing the Repository:
http://support.microsoft.com/kb/944175/en-us
This, however, does not give any effect.

I have also tried to rename or delete the Repository, in order to let a new
one be created.
In cmd:
net stop winmgmt
cd /d %windir%\system32\wbem
ren repository repository.old
net start winmgmt
OR
net stop winmgmt
cd /d %windir%\system32\wbem
rd /s repository
net start winmgmt

This action, however, always fails, as repository cannot be renamed or
deleted because it is used by other software.
I have tried to perform this in safe modus - the same result.

I posted this problem to Microsoft xpsecurity forum
http://social.answers.microsoft.com/...2-8363d1426b55
Unfortunately, I did not receive any respond.

Finally I have renamed Repository in windows XP home by using Unlocker1.8.9
in save modus.
As a result the Security Center has stopped to show that anti-virus is
always switched-on and shows now that anti-virus is not installed.
So the problem remains.

Could you pls. suggest how to solve the problem ?

Thank you very much in advance !
Ads
  #2  
Old March 28th 10, 06:57 PM posted to microsoft.public.windowsxp.security_admin
Twayne[_3_]
external usenet poster
 
Posts: 1,073
Default Windows Security Center does not detect 3rd-party anti-virus softw

In ,
Vladimir Ejikhine
typed:
Hi,

I have problem with windows Security Center.

Recently I reinstalled widows on my two notebooks.
After reinstallation Windows Security Center does not
detect any more my third-party anti-virus software on both
notebooks, in spite I never had this problem before.

The OSs are Windows XP home SP3 on one notebook and Windows
XP pro SP3 on another notebook.
The anti-virus software is CA anti-virus v.9.0.0.194, which
I use already for 2 years.

In windows XP home the Security Center always shows that
anti-virus is switched-on, even if CA anti-virus is
disabled or even completely deleted. In windows XP pro the
Security Center does not detect any anti-virus software, in
spite CA is installed and functioning.

I tried to solve the problem by repairing the Repository:
http://support.microsoft.com/kb/944175/en-us
This, however, does not give any effect.

I have also tried to rename or delete the Repository, in
order to let a new one be created.
In cmd:
net stop winmgmt
cd /d %windir%\system32\wbem
ren repository repository.old
net start winmgmt
OR
net stop winmgmt
cd /d %windir%\system32\wbem
rd /s repository
net start winmgmt

This action, however, always fails, as repository cannot be
renamed or deleted because it is used by other software.
I have tried to perform this in safe modus - the same
result.

I posted this problem to Microsoft xpsecurity forum
http://social.answers.microsoft.com/...2-8363d1426b55
Unfortunately, I did not receive any respond.

Finally I have renamed Repository in windows XP home by
using Unlocker1.8.9 in save modus.
As a result the Security Center has stopped to show that
anti-virus is always switched-on and shows now that
anti-virus is not installed.
So the problem remains.

Could you pls. suggest how to solve the problem ?

Thank you very much in advance !


Go back to the security center and actually READ what's
available for you to do there. It's all there, in plain text.
You have to tell it what to do.


  #3  
Old March 29th 10, 11:29 PM posted to microsoft.public.windowsxp.security_admin
Vladimir Ejikhine
external usenet poster
 
Posts: 3
Default Windows Security Center does not detect 3rd-party anti-virus s

Dear Twayne
Thank you for your suggestion.
It is little you can do, however, in WSC itself.
The plain text says that WSC has not found any anti-virus software in my PC.
(very surprising !)
Further WSC explains what a purpose of anti-virus programs is and how it is
important to secure my PC.
(very helpful.)
There is also an option to switch off the whole thing.
So, no solution.


"Twayne" wrote:

In ,
Vladimir *******e
typed:
Hi,

I have problem with windows Security Center.

Recently I reinstalled widows on my two notebooks.
After reinstallation Windows Security Center does not
detect any more my third-party anti-virus software on both
notebooks, in spite I never had this problem before.

The OSs are Windows XP home SP3 on one notebook and Windows
XP pro SP3 on another notebook.
The anti-virus software is CA anti-virus v.9.0.0.194, which
I use already for 2 years.

In windows XP home the Security Center always shows that
anti-virus is switched-on, even if CA anti-virus is
disabled or even completely deleted. In windows XP pro the
Security Center does not detect any anti-virus software, in
spite CA is installed and functioning.

I tried to solve the problem by repairing the Repository:
http://support.microsoft.com/kb/944175/en-us
This, however, does not give any effect.

I have also tried to rename or delete the Repository, in
order to let a new one be created.
In cmd:
net stop winmgmt
cd /d %windir%\system32\wbem
ren repository repository.old
net start winmgmt
OR
net stop winmgmt
cd /d %windir%\system32\wbem
rd /s repository
net start winmgmt

This action, however, always fails, as repository cannot be
renamed or deleted because it is used by other software.
I have tried to perform this in safe modus - the same
result.

I posted this problem to Microsoft xpsecurity forum
http://social.answers.microsoft.com/...2-8363d1426b55
Unfortunately, I did not receive any respond.

Finally I have renamed Repository in windows XP home by
using Unlocker1.8.9 in save modus.
As a result the Security Center has stopped to show that
anti-virus is always switched-on and shows now that
anti-virus is not installed.
So the problem remains.

Could you pls. suggest how to solve the problem ?

Thank you very much in advance !


Go back to the security center and actually READ what's
available for you to do there. It's all there, in plain text.
You have to tell it what to do.


.

  #4  
Old May 29th 10, 11:33 AM posted to microsoft.public.windowsxp.security_admin
Vladimir Ejikhine
external usenet poster
 
Posts: 3
Default Windows Security Center does not detect 3rd-party anti-virus s

Just a day ago I have downloaded an hotfix for Windows XP (KB981793) and my
WSC starts to work perfectly on both notebooks.
So, that was a bag from Microsoft.
The problem has been solved.
Thanks you very much to everyone, who was trying to help me !
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off






All times are GMT +1. The time now is 04:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2023 PCbanter.
The comments are property of their posters.